Szájszag szakorvos. Bűzös lehelet - Dr. Király Gasztroenterológiai Intézet

A szájszag orvosi okai - Springday Medical

Partnerek és Egészségpénztárak

Fogszabályzóm van 2 éve. Fogmosás és szájzuhany használat után nem sokkal kellemetlen a leheletem.

hogyan lehet kiuriteni az eloskodoket a testbol paraziták az emberi torok kezelésében

V: Kedves Érdeklődő! A kellemetlen lehelet a száj nehezen tisztítható részeiben elszaporodó anaerob baktériumoknak köszönhető. Ezek a baktériumok a fehérjék bontása során illékony kénvegyületeket termelnek, melyek túl nagy koncentrációban mások számára szájszag szakorvos érzékelhetőek. A baktériumok elszaporodásának több oka lehet nyelvlepedék, beteg mandulák, ínygyulladás, stb. Az Ön esetében jelentős szerepet játszik a fogszabályzó készülék is, ami megnehezíti a fogtisztítást és baktériumok számára védett helyet képez.

Sok minden okozhat rossz leheletet:

Ilyenkor a megoldás az, hogy lehetőleg minél inkább tökéletesíteni kell a szájhigiénét interdentális fogkefe, fogselyem, stb. Érdemes a hagyományos szájápolási termékeket a kimondottan a kellemetlen lehelet leküzdésére kifejlesztett készítményekkel helyettesíteni. Ilyen a TheraBreath termékcsalád is. További információkat a www. Tisztelettel, Dr. Gyakran kellemetlen a leheletem, és ennek egyik oka a szülések után kissé nyitva maradt gyomorszáj.

A másik tünet a nyelvlepedék, ami ellen szinte semmit sem tudok tenni; lekapargatni nem tudom, mert hányingert okoz a nyelvtisztító használata. Hosszú évtizedek óta küszködöm ezzel a nyelvlepedék-problémával.

EURÓPAI SZÍNVONALÚ ELLÁTÁS

Nekem mindig fehér a nyelvem, akármit teszek! A dologhoz még az is hozzátartozik, hogy hyperacid vagyok, időnként a torkomat marja a gyomorsav. Valószínű, hogy ennek is köze szájszag szakorvos hozzá.

Még megvannak a manduláim. Nekem azok is gyanúsak, de egy gégész vizsgálat és labor után azt mondta, hogy nem kell kivenni őket. Mik azok a mandulakövek és miből lehet felismerni a létüket? Hogy tudom meg, hogy nekem nem ezek okozzák-e a kellemetlen leheletet?

Bűzös lehelet

A fogaim rendben vannak és ügyelek a szájhigiénére. Kérem, segítsen megfejteni, hogy mi okozza a kellemetlenségeimet, és segítséget kérek Öntől a megoldáshoz! Az Ön esete valóban komplex. Valószínűleg több tényező is szerepet játszik a kellemetlen lehelet kialakulásában.

étel a rossz leheletből hajózási hajóféreg robbanás

Pontosabb kép kialakításához egy személyes konzultáció lenne javasolt. A szájszag szakorvos belgyógyászati probléma, ezért - ajánlom - beszéljen belgyógyásszal is.

méregtelenítő tabletták egy gyógyszertárból tolmács az álmok féreg

A mandulakő a mandulák felületén, a mandulakriptákban összegyűlő fehér, sárgás, túrószerű képződmény, ami szabad szemmel is látható. A nyelvlepedék valójában baktériumokból, nyákból és hámló elszarusodott nyelvpapillákból áll.

Hogy szüntethető meg a kellemetlen lehelet?

A nyelvlepedék megvastagodásának több oka lehet bár jelenléte kis mértékben természetesami leggyakrabban emésztőrendszeri megbetegedésekhez társul. A belgyógyászati problémákat szakorvossal kell, a lehetőségekhez mérten, kezeltetni. A nyelvlepedék egymagában még nem jelent különösebb problémát. Az Ön esetében valószínűleg hozzájárul a kellemetlen lehelet kialakulásához.

Csuth Ágnes, családorvos A szájszag oka legtöbbször magában a szájban keresendő, ezért az első lépés, amit a probléma megoldása érdekében tehet, hogy felkeres egy fogorvost, aki megpróbálja felderíteni az okokat, és ha esetleg komolyabb betegség áll a háttérben, további vizsgálatokat javasol. Rossz tömés, vagy korona, szuvas fog vagy fogínybetegség, fogkő felelős a kellemetlen leheletért, ezek kezelésével a probléma megszűnik. Az ilyen jellegű gondokat házilag nem lehet kiküszöbölni, mind orvosi kezelést igényel. Hirdetés Parodontózis teszt A parodontózis teszt segít Önnek felbecsülni, milyen állapotban van fogínye.

Mit tehet Ön a fent leírtakon kívül? A szájban elszaporodott kéntermelő baktériumokat vissza kell szorítani és az általuk termelt kénvegyületeket semlegesíteni. Ehhez szükséges, hogy egy olyan készítményt használjon, amely oxigént ad le környezetének, pl. Ezeket a szereket el kell juttatni azokra az eldugott, oxigénszegény helyekre, ahol ezek a baktériumok szaporodni képesek.

témák