Parazita americano, Miért kell megmosni a zöldséget, gyümölcsöt?

parazita americano

Kertpont A szín és az illat annyira csábító egyesek számára, hogy vásárlás után azonnal megeszik a gyümölcsöt, és elfelejtik, vagy néha nem is tudják vagy nem akarják tudni, milyen következményekkel járhat az egészségükre nézve, ha mosatlan gyümölcsöt esznek.

Ascaridíase: tossindo lombrigas - Parasitas Assassinos l Discovery Channel

Ezért nem szabad gyümölcsöt enni anélkül, hogy előbb megmosnánk. Ez minden gyümölcsre vonatkozik — még az olyan apró gyümölcsökre is, mint a bogyós gyümölcsök, az eper, a málna vagy a szeder, amelyeket jól le kell öblíteni — végig folyó víz alatt. Veszélyes mérgezés Ha a mosatlanul, megevett gyümölcsökön baktériumok vagy kémiai szennyeződések voltak, a mérgezés tünetei igen gyorsan jelentkezhetnek!

parazita americano

Tünetek: hasi fájdalom, hányás, hasmenés, láz, rossz közérzet. Mit tegyünk: orvoshoz kell fordulni, aki a tünetek súlyosságától függően megfelelő kezelést javasol.

  • A malária é uma doença causada por parasitas.
  • Azt jelzi hogy galandféregem van

Ha az elfogyasztott gyümölcs állati ürülékkel volt szennyezett, a legnagyobb veszélyt az echinococcus fertőzés jelenti. Az Echinococcus egy olyan galandféregfaj, amely a városi területeken egyre gyakrabban előforduló rókák bélrendszerében él. E parazita petéi a fertőzött állat ürülékével ürülnek.

Tüdőgyulladás

Mindenhol megtalálhatóak — fűben, erdei tavakban vagy más olyan helyeken, parazita americano állati ürülék található. Főleg erdei bogyós gyümölcsök, eper, áfonya vagy szeder fogyasztása után kerülnek a szervezetünkbe. A kutyák is hordozhatják őket, a bundájukhoz kerülve. A parazita vékonybélben lévő petéiből a szervezetbe való bejutás után a lárvák szabadulnak fel.

Miért kell megmosni a zöldséget, gyümölcsöt?

A lárvák a májban, a tüdőben vagy az agyban fészkelnek be, és többkamrás echinococcosist okoznak. A szervekben ciszták alakulnak ki, amelyek átmérője akár 30 cm is lehet.

parazita americano

A betegség akár évig is tünetmentes lehet, ezért a felismerés és a diagnózis felállítása nehéz. A fokozatosan parazita americano tünetek rákra utalhatnak. A teljes gyógyulás kórházi kezelést igényel, ami a parazita sebészi eltávolítását jelenti az érintett szervből.

parazita americano

Mire figyelj? Nyáron kevesebb citrusfélét eszünk, cérnagiliszta hüvelyben van sok őshonos gyümölcsünk.

parazita americano

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a citrusfélék Dél-Európából és más kontinensekről érkeznek hozzánk. Ezért hámozás előtt meg kell mosni őket, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor a gyümölcsökkel együtt a szánkba kerül, ami a héjon volt. És természetesen ezeket nem tolerálja jól a testünk ha a szervezetünkbe kerül.

A parazita folyóiratok angolul: predatory journals olyan ismeretlen folyóiratok, amelyek kéretlen levelekkel keresik meg a kutatókat, cikkekért folyamodva. Létezik egy analóg jelenség, ahol konferenciára hívják a kutatót.

Ezenkívül a gyümölcs hámozása után is ajánlott a kézmosás, és csak ezután szabad fogyasztani. Ebben az esetben a túlbuzgóság itt is üdvözlendő, mert jobb élvezni a citrusfélék ízét, mint a mérgezés tüneteivel küzdeni.

témák