Kelkáposzta krémleves, Kelkáposztakrémleves | Dolce Vita Életmód

Lassan vége a nyárnak, és bár még nyitott ablaknál alszom, hajnalban jóleső borzongással ébredek.

kelkáposzta krémleves

Ilyenkor magamra húzom a takarót és picit visszaalszom, majd a kánikulára gondolok. Esténként mostanában már nem salátára, hanem tartalmasabbra, melegebbre vágyom. Talán mert közeledik a szeptember vagy egyszerűen csak hűvösebb van, nem tudom.

kelkáposzta krémleves

Ilyenkor a megoldás a levesekben rejlik, azokból is a krémes, sűrűbb fajtákban. Szerencsére kelkáposzta krémleves rengeteg zöldségnek van ilyenkor szezonja, nem nehéz belőlük válogatni.

kelkáposzta krémleves

Nem szabad túlfőzni Az egyik ilyen zöldség a kelkáposzta, amelynek augusztusban van a szezonja. A kelkáposzta nyersen kesernyés, főzve viszont édeskés.

kelkáposzta krémleves

Főzés közben nem ússzuk meg a jellegzetes kelkáposztaszagot, de ha nem főzzük túl, akkor nem támad ránk olyan erősen. Egyébként is úgy finom, ha még roppanós, úgy a vitaminok is megmaradnak benne. Mert bizony tele van vitaminnal, valamint a vastartalma is jelentős.

kelkáposzta krémleves

Nyári ízek, de az ősz előhírnöke Bár sokunknak a férgek milyen ártanak menzás kelkáposztafőzelék jut eszébe róla kelkáposzta krémleves most, ahogy ezeket a sorokat írom, bevallom, én is elfintorodtam - a kelkáposztából bizony mást is lehet készíteni.

Gondoljunk például az én személyes kedvencemre, a rakott kelreamit nem tudok megunni.

Sült paprika leves

Ez most egy leves, amelybe még a nyár ízei főnek bele, de már az ősz előhírnöke. Érdemes hozzá házilag készített zöldségalaplevet használni, úgy lesz igazán tartalmas és finom.

Kelkáposztakrémleves Itt a tél Ebben az időben teljes a krémleves kattanásom. Nem utolsó sorban azért, mert nagyon jól laktatnak de sincs bennük rengeteg kalória, zsír, szénhidrát… Legalábbis ahogy én készítem, hiszen csak zöldséggel sűrítek. Így akár jöhet este is, vacsorára. Tovább Tovább Kelkáposztakrémleves.

témák