Hüvelyi szag

Kellemetlen szagú hüvelyi folyás- ezek állhatnak a hátterében

Miért fordulnak mégis elő és mit lehet tenni ellenük?

giardiasis betegség jellemző

Az intim higiénia napjainkban már természetes és fontos dolog, amire szerencsére bevett szokás odafigyelni hasonlóan testünk más területeinek tisztaságához. Ugyan jobb a helyzet ezen a fronton, mint például évvel ezelőtt, de azért előfordul, hogy mégis kellemetlen szagok jelentkeznek intim testrészeinknél.

Mi lehet a kellemetlen intim szagok oka?

a legjobb orv a rossz lehelet ellen

Az egyik oka természetesen az lehet, hogy mégsem hüvelyi szag megfelelően. Ehhez ugyanis figyelembe kell venni azt, milyen a bőrtípusunk, milyenek az egyéni adottságaink például erősebben izzadunk-e vagy semmi vált ki nálunk irritációt, esetleg allergiás reakciót.

a paraziták utáni bélgyógyulás

És az sem utolsó szempont, hogy mennyit sportolunk, járunk-e uszodába gyakran, vagy éppen milyen az időjárás. Alapvetően azt tanácsolják a szakemberek, hogy naponta legalább egyszer, de ha lehet, akár kétszer is tisztálkodjunk, és alaposan végezzük el ezt, mert például a férfiak főleg hajlamosak ezt hanyagul megtenni.

Az intim testtájakon ugyanis könnyebben felgyűlhet a faggyú, hüvelyi szag váladék, vizeletcseppek, és ezek okozzák a szagokat.

Hetényi Gábor Létrehozva: A panasz gyakran kellemetlen szagokkal is jár, még tovább rontva a beteg közérzetét.

Amikor a felgyűlt szennyeződésekben a baktériumok is kezdenek elszaporodni, akkor még kellemetlenebb jelenségről beszélhetünk, ami gyulladást is kiválthat. Ugyanígy megjelenhetnek a gombás fertőzések is, melyek szintén erősebb szagokkal járnak.

a pinwormok napokig élnek

Így egyes szagok már nem csak elhanyagoltságot jelezhetnek, hanem komolyabb egészségügyi problémát is. Mit lehet tenni ellene?

Trichomonas férfiaknál és kezelés

Először a probléma okát kell felderíteni, hogy utána a megfelelően orvosolni lehessen. Alapos tisztálkodással normál esetben az intim szagok elkerülhetőek. Ehhez szakember tanácsát is kérhetjük, és fontos, hogy megismerjük hozzá azt is, mire van szüksége a testünknek.

galandféreg cestodes

A nők esetében különböző mosakodó termékek használatára inkább a nyári időszakban van szükség, vagy akkor, ha a hüvelyflóra egyensúlya valamiért megborul. Szexuális együttlét után viszont mindkét félnek ajánlott a tisztálkodás.

Bőrvédő és nyugtató hatóanyagokat tartalmaz az esetleges érzékenység és irritáció megelőzése érdekében.

témák